INNHOLDSFORTEGNELSE:
Artikkel 1 – Definisjoner
Artikkel 2 – Identitet til næringsdrivende
Artikkel 3 – Anvendelse
Artikkel 4 – Tilbudet
Artikkel 5 – Avtalen
Artikkel 6 – Angrerett
Artikkel 7 – Kostnader ved bruk av angrerett
Artikkel 8 – Unntak fra angrerett
Artikkel 9 – Pris
Artikkel 10 – Overensstemmelse og garanti
Artikkel 11 – Levering og utførelse
Artikkel 12 – Løpende avtaler: varighet, oppsigelse og forlengelse
Artikkel 13 – Betaling
Artikkel 14 – Klagebehandling
Artikkel 15 – Tvister
Artikkel 16 – Supplerende eller avvikende bestemmelser
ARTIKKEL 1 – DEFINISJONER
I disse vilkårene menes med:
Tilleggsavtale: en avtale der forbrukeren skaffer seg varer, digitalt innhold og/eller tjenester i forbindelse med en fjernsalgskontrakt, og disse leveres av den næringsdrivende eller en tredjepart på grunnlag av en avtale mellom tredjeparten og den næringsdrivende.
Angrefrist: perioden hvor forbrukeren kan benytte seg av angreretten.
Forbruker: en fysisk person som ikke handler som ledd i næringsvirksomhet og inngår en avtale med en næringsdrivende.
Dag: kalenderdag.
Digitalt innhold: data som produseres og leveres i digital form.
Løpende avtale: en avtale som gjelder regelmessig levering av varer og/eller tjenester over en tidsperiode.
Varig medium: ethvert middel som gjør det mulig for forbrukeren eller den næringsdrivende å lagre informasjon som er rettet til dem personlig, på en måte som gjør senere tilgang og uforandret gjengivelse mulig, inkludert e-post.
Angrerett: forbrukerens rett til å gå fra en fjernsalgskontrakt i løpet av angrefristen.
Angreskjema: skjemaet som tilbys av den næringsdrivende og som forbrukeren kan bruke for å benytte angreretten.
Næringsdrivende: fysisk eller juridisk person som tilbyr produkter og/eller (tilgang til) digitalt innhold og/eller tjenester til forbrukere på avstand.
Fjernsalgskontrakt: en avtale inngått innenfor rammen av et organisert system for fjernsalg, hvor det utelukkende benyttes fjernkommunikasjon frem til avtalen inngås.
Fjernkommunikasjonsteknologi: et middel som kan brukes for å inngå avtaler uten at forbruker og næringsdrivende samtidig befinner seg på samme sted.
Generelle vilkår: de nåværende generelle vilkårene til den næringsdrivende.
ARTIKKEL 2 – IDENTITET TIL NÆRINGSDRIVENDE
AJ_Online_Business
📧 E-post: info@ylvanta.com
📜 Organisasjonsnummer (KvK): 90970055
🔢 MVA-nummer: NL004097585B44
ARTIKKEL 3 – ANVENDELSE
Disse generelle vilkårene gjelder for ethvert tilbud fra den næringsdrivende og for enhver inngått fjernsalgskontrakt mellom næringsdrivende og forbruker.
Før fjernsalgskontrakten inngås, skal teksten til disse generelle vilkårene gjøres tilgjengelig for forbrukeren. Hvis dette ikke er rimelig mulig, skal det før kontrakten inngås opplyses hvor og hvordan vilkårene kan gjennomgås, og at de vil sendes kostnadsfritt på forespørsel.
Dersom kontrakten inngås elektronisk, kan disse vilkårene i stedet gjøres tilgjengelig på en måte som gjør det mulig for forbrukeren å lagre dem på et varig medium. Hvis dette ikke er mulig, skal forbrukeren informeres om hvor vilkårene er tilgjengelige, og at de vil sendes gratis på forespørsel.
Dersom spesifikke produkt- eller tjenestevilkår gjelder i tillegg til disse generelle vilkårene, gjelder de samme prinsippene. Ved motstrid mellom vilkårene kan forbrukeren alltid påberope seg det som er mest fordelaktig for ham.
Hvis én eller flere bestemmelser i disse vilkårene erklæres ugyldige eller annulleres, påvirker ikke dette resten av vilkårene. Den aktuelle bestemmelsen vil i så fall erstattes av en ny bestemmelse som ligger så nær den opprinnelige som mulig.
Situasjoner som ikke er regulert i disse vilkårene, skal vurderes i samsvar med ånden i disse vilkårene. Uklarheter om innhold eller tolkning av én eller flere bestemmelser skal også tolkes i tråd med formålet med disse vilkårene.
ARTIKKEL 4 – TILBUDET
Dersom et tilbud har begrenset gyldighet eller er betinget av spesifikke vilkår (for eksempel suspensjon eller oppheving), skal dette klart fremgå av tilbudet.
Tilbudet fra den næringsdrivende er ikke bindende. Den næringsdrivende har rett til å endre eller justere tilbudet.
Tilbudet inneholder en beskrivelse av de tilbudte produktene og/eller tjenestene som er tilstrekkelig detaljert og nøyaktig, slik at forbrukeren kan vurdere det korrekt. Dersom bilder brukes, skal disse være en sannferdig representasjon av produktene og/eller tjenestene. Åpenbare feil eller trykkfeil i tilbudet er ikke bindende for den næringsdrivende.
Produktbilder er en nøyaktig fremstilling av produktene, men fargene kan i virkeligheten avvike noe fra skjermvisningene.
Hvert tilbud skal inneholde informasjon som gjør det klart for forbrukeren hva deres rettigheter og plikter er ved aksept av tilbudet, særlig:
-
Prisen, inkludert alle avgifter
-
Eventuelle fraktkostnader
-
Hvordan avtalen inngås og hvilke trinn som er nødvendige
-
Hvorvidt det påløper ekstra kostnader for bruk av fjernkommunikasjon
-
Om avtalen blir arkivert og hvordan forbrukeren kan få tilgang til den
-
Varigheten av avtalen ved løpende levering
-
Om angrerett gjelder
-
Betalingsmåte, levering og utførelse av avtalen
ARTIKKEL 5 – AVTALEN
Avtalen inngås når forbrukeren aksepterer tilbudet og oppfyller de fastsatte vilkårene, med forbehold om punkt 4 i denne artikkelen.
Dersom forbrukeren aksepterer tilbudet elektronisk, skal den næringsdrivende straks bekrefte mottak av aksepten elektronisk. Så lenge denne bekreftelsen ikke er sendt, kan forbrukeren heve avtalen.
Dersom avtalen inngås elektronisk, skal den næringsdrivende sikre tilstrekkelige tekniske og organisatoriske tiltak for å beskytte dataoverføringen og sørge for et trygt nettmiljø. Dersom forbrukeren kan betale elektronisk, skal næringsdrivende iverksette passende sikkerhetstiltak.
Den næringsdrivende kan innenfor lovens rammer undersøke om forbrukeren kan oppfylle sine betalingsforpliktelser, samt andre relevante forhold for inngåelsen av avtalen. Dersom det foreligger saklig grunn, kan den næringsdrivende avslå bestillingen eller stille spesielle vilkår.
Den næringsdrivende skal senest ved levering gi forbrukeren følgende informasjon, enten skriftlig eller på en måte som gjør det mulig for forbrukeren å lagre informasjonen på et varig medium:
-
Besøksadresse til virksomheten der forbrukeren kan klage
-
Informasjon om angrerett eller melding om at angrerett er utelukket
-
Informasjon om garantier og eventuell service etter kjøpet
-
Den totale prisen, inkludert avgifter
-
Fraktkostnader, dersom aktuelt
-
Betalings- og leveringsmåte og hvordan avtalen gjennomføres
-
Vilkår for oppsigelse dersom avtalen varer mer enn ett år eller er tidsubegrenset
-
Angreskjema dersom angrerett gjelder
Ved løpende avtaler gjelder dette kun ved første levering.
ARTIKKEL 6 – ANGRERETT
Ved kjøp av produkter:
Forbrukeren har rett til å angre kjøpet innen 14 dager uten å oppgi grunn. Angrefristen begynner dagen etter at produktet er mottatt av forbrukeren eller en representant utpekt av forbrukeren.
Tiden for angrerettens gyldighet er den samme som garantiperioden fra produsenten. Mellommannen (selgeren) er ikke ansvarlig for egnetheten til produktet for bestemte bruksformål eller for bruksanbefalinger.
Ved garantikrav kan selgeren velge mellom reparasjon eller utskifting. Ved utskifting forplikter kjøperen seg til å returnere det defekte produktet.
Garanti gjelder ikke dersom:
-
Kjøperen har selv reparert/modifisert produktet eller fått det gjort av tredjepart
-
Produktet har blitt utsatt for unormale forhold eller behandlet uforsiktig, i strid med instruksjoner
-
Feilen helt eller delvis skyldes lover eller myndighetsforskrifter knyttet til produktmaterialer
-
Produktet er et hygienisk produkt, som ikke kan returneres på grunn av helsebeskyttelse (spesielt under COVID-19). Eksempler: undertøy, bikini, sminke, hår- og skjønnhetsprodukter
Angrefristen gjelder videre:
-
Ved bestilling av flere produkter samtidig, begynner fristen dagen etter at siste produkt er mottatt
-
Ved levering i flere forsendelser, begynner fristen dagen etter at siste del er mottatt
-
Ved abonnement eller løpende levering, begynner fristen etter mottak av første produkt
Ved tjenester og digitalt innhold som ikke leveres fysisk:
Forbrukeren kan heve avtalen innen 14 dager fra inngåelse uten grunn, dersom det ikke er fysisk levering.
Utvidet angrefrist ved manglende informasjon:
Dersom forbrukeren ikke har fått informasjon om angrerett eller angreskjema, forlenges fristen med 12 måneder.
Dersom denne informasjonen senere blir gitt, utløper fristen 14 dager etter mottak av informasjonen.
Forbrukerens ansvar:
Forbrukeren må håndtere produktet og emballasjen forsiktig i angrefristen. Produktet skal kun åpnes og testes i den grad det er nødvendig for vurdering. Ved bruk av angreretten må produktet returneres komplett, i original stand og emballasje, i henhold til selgerens instruksjoner.
Forbrukeren må gi beskjed om bruk av angrerett innen 14 dager etter mottak. Dette gjøres helst via angreskjema. Etter varsling må produktet returneres innen 14 dager. Forbrukeren må dokumentere retur, f.eks. med kvittering.